Kunst-Aksen

  • PROGRAM: KONKURRANSE
  • STED: ODDERØYA, KRISTIANSAND
  • BYGGHERRE: KRISTIANSAND KOMMUNE 
  • BRUTTOAREAL: 21000 M2
  • ÅR: 2016

Basis arkitekter AS deltok i 2016 i konkurransen om nytt Kunstmuseum og kulturkvartal i Kristiansand.

Våre viktigste målsetninger for forslaget var:

  • En god trafikal forbindelse mellom Kilden / Kunstmuséet / Kanalbyen og Kvadraturen.
  • En enkel og lettfattelig areal-, volum- og funksjonsfordeling.
  • Balansert fordeling av funksjoner og arealer mellom nye bygnings-volumer og den eksisterende silobygningen, for å ivareta bygningenes ‘integritet’.
  • Fleksibilitet for trinnvis utbygging og senere endringer samtidig    som funksjonsprogrammet ivaretas.
  • Imøtekommende og publikumsvennlige offentlige rom.
  • Sammenknytting av bygninger og uterom til omkringliggende miljø og omgivelser.
  • Robuste, miljøvennlige og bestandige løsninger i materialvalg og konstruksjoner.

Prosjektet kan strukturelt sett deles i fire hovedelementer:

Den eksisterende silobygningen, en mellomliggende, transparent inngangs- og kommunikasjonssonen langs siloene, den nye delen av kunstmuséet og Kulturskolen. Vi foreslår også en ny gang- og sykkelbro som forbinder området ytterst på Lagmannsholmen direkte med plassen mellom Kilden og kunstmuséet.

Emneord: konkurranse

Utskrift